09/10/2020 Zin en onzin van de Vlaamse diplomatie

 

 

Vrijdag 9 oktober 2020 om 20.00 uur

Cultuurzaal Daverlo, Dries 2, 8310 Assebroek

Axel Buyse

Zin en onzin van de Vlaamse diplomatie

 

De spreker, voormalig chef van de redactie Buitenland van De Standaard, is al twintig jaar actief in de Vlaamse diplomatie als algemeen afgevaardigde van de Vlaamse regering zowel in Den Haag als bij de Europese Unie. In 2011 kreeg hij de titel van overheidsmanager van het jaar en in 2013 werd hij opgenomen in de Orde van de Vlaamse Leeuw. Zijn inzet voor de uitstraling van Vlaanderen in het buitenland was telkens een motivering voor die onderscheidingen.

 

In zijn voordracht zal hij ingaan op de mogelijkheden die Vlaanderen heeft op de diplomatieke scène, maar ook op de vele hinderpalen waarmee hij kampt in de uitvoering van zijn job. In een periode waar het merk ‘Vlaanderen’ moet opboksen tegen het merk ‘Brussel’ en waar er discussies ontstaan over de bevoegdheidsverdeling tussen het Vlaamse en het Belgische niveau, loont het zeker de moeite om een expert aan het woord te horen die het allemaal van binnen uit meemaakt.

 

Voor deze voordracht moet vooraf ingeschreven worden tegen 2 oktober. Dit kan door € 3,- p.p. over te schrijven op de rekening BE49 4700 2621 4171 (KREDBEBB) van de VVA – Regio Brugge. Gelieve bij de mededeling de naam van de deelnemers te vermelden, alsook een telefoon- of GSM-nummer van de bubbel. Dat is nodig omdat wij een zaalplan en deze informatie tijdig moeten kunnen bezorgen aan Stad Brugge.

 

Vergeet ook niet om je eigen mondmasker mee te brengen. Dit moet je dragen vanaf het betreden van het gebouw.