AFGELAST 20/11/2020 Genetica en onze gezondheidVrijdag 20 november 2020 om 20.00 uur

Theaterzaal Biekorf, Sint-Jakobsstraat 8, 8000 Brugge

Dr. Ir. Filip Pattyn

 

Genetica en onze gezondheid”

In zijn voordracht zal onze gastspreker nader ingaan op de impact van de genetische (r)evolutie voor de geneeskunde en de gezondheidszorg.

Dr. Ir. Pattyn is als gastprofessor verbonden aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de UGent en is tevens wetenschappelijk directeur bij het Belgische IT-bedrijf Ontoforce. Het Gentse bedrijf, opgericht in 2011, ontwikkelde een zoekmachine voor de farma- en biotechbedrijven en wordt wereldwijd beschouwd als de Google van de farmasector.

Via Ontoforce is onze gastspreker ook betrokken bij het Prisma-consortium, een samenwerking met onder andere KULeuven, VIB en Imec en gesteund door Vlaamse subsidies, dat een data- en kennisplatform bouwt om de strijd tegen Alzheimer gerichter en sneller te maken.

De voordracht neemt je op een speelse manier mee in het boeiende en complexe domein van de menselijke genetica en de nieuwe technologische ontwikkelingen om ons genoom in kaart te brengen. Van daaruit wordt vertrokken om een beeld te schetsen wat de gezondheidszorg van de toekomst kan worden. Begrippen zoals gepersonaliseerde geneeskunde, genetisch paspoort, patient empowerment en dataprivacy zullen behandeld worden.

Door de nog van kracht zijnde corona-maatregelen zijn wij verplicht om het aantal deelnemers voor deze lezing tot maximum 50 te beperken en dient ook voor deze voordracht vooraf ingeschreven te worden tegen uiterlijk 10 november. Wil je er zeker bij zijn, bevestig dan onverwijld je aanwezigheid door overschrijving van 3,- € per persoon op de rekening BE49 4700 2621 4171 (KREDBEBB) van VVA Brugge. Gelieve bij de mededeling de naam van de deelnemers alsook je telefoon of GSM-nummer te vermelden. Dit is nodig omdat wij, in het kader van contact tracing, samen met het zaalplan de naam van de aanwezigen dienen door te geven aan de Stad Brugge.

Wij vragen ook uitdrukkelijk om je eigen mondmasker mee te brengen, en dit te dragen vanaf het betreden van het gebouw.