17/12/2019 Introductie tot blockchain en bitcoin

 

Dinsdag 17 december 2019 om 20.00 uur

Meersenhuis, Oostmeers 3, 8000 Brugge

Steven Vermeire

Introductie tot Blockchain en Bitcoin

 

 

In de media worden we overspoeld met berichten over nieuwe technologieën zoals Blockchain en artificiële intelligentie. In het financiële nieuws komen de Bitcoin, maar ook Libra (Facebook) en andere cryptomunten geregeld aan bod.
De voordrachtgever zal op een eenvoudige en verstaanbare wijze een introductie geven over een nieuwe technologie (Blockchain), de afgeleide businessmodellen ervan en de cryptomunten.
Hoe is het ontstaan? Hoe werkt het? Waar en waarom is het bruikbaar? Kun je erin beleggen? … De uitleg zal geïllustreerd worden met de nodige voorbeelden.

Steven Vermeire heeft na zijn ingenieursstudies zijn sporen verdiend in de technologiesector. Daarnaast was hij betrokken bij de oprichting van twee  investeringsfondsen en verschillende technologiebedrijven.

In zijn loopbaan ligt de focus op het bouwen van bruggen tussen technologieën en de businesswereld met als doel waarde te creëren.

Hij is mentor bij het ‘Blockchain centre’ in Vilnius, ‘The Watt Factory’ (Smart City) in Gent en ‘Beyond/Pulse Foundation’ in Brussel.

Hij is regelmatig keynote spreker tijdens technologie-investering conferenties in Europa. 

Recent was hij ook panellid voor de ‘Malta Artificiële Intelligentie en Blockchain Awards’ en VIP invité voor de ‘Malta AI & Blockchain Summit’.