18/02/2020 Bezoek aan de Collection Vanmoerkerke

 

Dinsdag 18 februari 2020 om 16.25 uur

 

Oud Vliegveld 10, 8400 Oostende

 

De ‘Vanmoerkerke collection’

 

Eind jaren negentig kocht de Oostendse zakenman Mark Vanmoerkerke zijn eerste kunstwerk aan: een schilderij van de Britse kunstenaar Zebedee Jones. Het werk was oorspronkelijk bestemd voor zijn kantoor, maar zover kwam het nooit. Het schilderij kwam bij hem thuis te hangen en kreeg al snel het gezelschap van andere werken. Vanmoerkerke bleef zijn collectie verder uitbouwen en bracht ze vanaf 2007 onder in een prachtig gerestaureerde vliegtuigloods in Oostende.

De uitgebreide Vanmoerkerke-collectie bestaat voornamelijk uit Europese en Amerikaanse hedendaagse schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie en video. Regelmatig worden er experts met verschillende achtergronden uitgenodigd om tijdelijke tentoonstellingen samen te stellen met werken uit de collectie.

Verschillende disciplines en richtingen komen aan bod. Er is werk te zien van onder meer Gerhard Richter, Erwin Wurm,  Barbara Kruger…

Die hedendaagse kunst geniet een nooit geziene populariteit: nooit eerder bezochten zo veel mensen hedendaagsekunstmusea, nooit eerder konden zoveel mensen zich voltijds op professionele basis met hedendaagse kunst bezighouden. Hedendaagse kunst is een sleutelelement geworden in onze cultuur.

 

Een gelegenheid voor VVA’ers om zich onder te dompelen in deze minder bekende collectie, onder leiding van een bekwame gids.

 

We brengen een bezoek aan de Vanmoerkerke Collection op 18 februari 2020. We worden verwacht op de locatie om 16.25 uur.


Om het bezoek aangenaam te houden zijn de inschrijvingen beperkt tot maximum 50 personen. Inschrijven kan door een bedrag van € 12,- p.p. te storten op rekening BE49 4700 2621 4171 van VVA - Regio Brugge met vermelding ‘Vanmoerkerke’. Als je zelf wil rijden en evt. carpoolen, vermeld dan ook ‘chauffeur’ in de mededelingszone. Als de inschrijvingen binnen zijn, zullen we de lijst van de deelnemers doormailen, wie dit wil kan dan onderling de nodige afspraken maken om te carpoolen.