07/02/2020 Klimaatverandering: feiten en oplossingen

 

 

Vrijdag 7 februari 2020  om 20.00 uur

 

Cultuurzaal Daverlo, Dries 2, 8310 Assebroek

 

Dr.Ir. Marjolein Vanoppen

 

Klimaatverandering: feiten en  oplossingen

 

 Zal hernieuwbare energie ons klimaat redden? Is industrie niet de grote boosdoener in klimaatverandering? Waarom doen overheden niet meer? Kunnen individuen echt het verschil maken?

 

Dit zijn maar enkele van de vragen die vaak onbeantwoord blijven in de discussie rond klimaatverandering. Zonder een duidelijk antwoord op deze vragen is het onmogelijk voor onze maatschappij om juist te reageren op de gigantische uitdaging die klimaatverandering stelt, nu en in de nabije toekomst.

 

Dr.Ir. Marjolein Vanoppen, kernlid van het Climate Response Team en werkzaam aan de UGent, zal ons tijdens haar lezing informeren over de belangrijkste feiten rond klimaatverandering en een blik werpen op de weg naar oplossingen gebaseerd op  betrouwbare en wetenschappelijk onderbouwde informatie. Marjolein Vanoppen werd als expert al regelmatig gecontacteerd door Radio1, VRT-televisie en Knack. 

 

Climate Response is een groep van geëngageerde jonge ingenieurs en wetenschappers die bezorgd zijn over de toekomst van onze kinderen en onze maatschappij. Omdat klimaatverandering de grootste bedreiging vormt voor onze toekomst, spenderen zij vrijwillig hun tijd aan het communiceren van hun kennis rond klimaatverandering naar een breed publiek. Climate Response heeft al endorsements ontvangen van verschillende professoren op het vlak van milieuwetenschappen in de Benelux.