AFGELAST 30/05/2020 tem 01/06/2020 Driedaagse reis naar Nederland

3-daagse reis VVA – Regio Brugge

Rotterdam - Utrecht - Leiden

Van zaterdag 30 mei tot en met maandag 1 juni (Pinkster- WE 2020)

 

“Wie leeft, ziet veel,

 Wie reist, ziet meer.”

 

Deze Arabische uitdrukking zette jullie VVA-bestuur ertoe aan nogmaals een reis te organiseren. Dit jaar trekken we naar Nederland en meer bepaald naar Zuid-Holland.

We laten ons begeleiden door het ervaren gidsen-koppel Jan en Jo Van Daele-Haerens van de vzw Kunstontmoetingen die een uniek concept voorstaan: hun passie voor kunst en architectuur overdragen aan een geïnteresseerd volwassen publiek dat open staat voor nieuwe indrukken. Zie www.kunstontmoetingen.be

 

Korte samenvatting van de driedaagse:

 

Zaterdag 30 mei:

Terwijl we rond 8 uur onze begeleiders oppikken in Antwerpen, maken we van de gelegenheid gebruik om jullie een lekkere koffie uit te schenken, ons aangeboden door het busbedrijf Sercu.

Om 9.30 uur zouden we aan het Centraal Station in Rotterdam aankomen en in Grand-Café Engels een tweede koffie drinken om zeker geen dorst te lijden tijdens onze Kunst- en Architectuurwandeling in Rotterdam Centrum (4,5 km, voor zij die het wensen kan die worden ingekort tot 3 km)

Na deze wandeling is er ruim tijd voor een vrije lunch in de Markthal.

Om 14.15 uur rijden we naar Wassenaar waar we om 15.30 uur rondgeleid worden in het unieke Museum Voorlinden, dat de grootste particuliere verzameling kunstwerken van Nederland herbergt.

Om 17.30 uur keren we terug naar Rotterdam.

‘Bilderberg Park Hotel’ is een uitstekend 4-sterrenhotel op een superlocatie middenin het centrum van Rotterdam. Het hotel heeft een exclusief restaurantThe Park’, dat in 2017 een ‘Michelin Bib Gourmand’ verwierf, dé onderscheiding voor restaurants met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. In alle beoordelingen van het hotel wordt het ontbijt bijzonder geprezen! Er is ook een sauna en een fitnessruimte om het teveel aan calorieën opgelopen in het restaurant, te proberen te verbranden…

Zie www.engels.nl

      www.markthal.nl

      www.voorlinden.nl

      www.bilderbergparkhotel.nl

 

Zondag 31 mei: Om 8.30 uur, na het uitgebreid ontbijt, gaat het richting Utrecht. In de bus, uitgebreide inleiding over Rietveld door Jo.

Om 9.30 uur korte wandeling (2 km) in de Utrechtse binnenstad (2 groepen, olv Jo en Jan)

Om 11 uur bezoek met 3 lokale gidsen aan het Rietveld Schröderhuis, het architectonisch hoogtepunt van De Stijl en icoon in de stad Utrecht.

Daarna met de bus naar ‘Het Oude Tolhuys’ voor de lunch.

14.15 uur architectuurwandeling in de universitaire wijk Uithof (2,5 km) olv Jan (1 groep, we maken gebruik van een audiogids).

Om 16.45 uur met de bus terug naar Rotterdam naar ons hotel waar we om 19 uur dineren.

Zie www.rietveldschroderhuis.nl

      www.hetoudetolhuys.nl

 

Maandag 1 juni: Om 9 uur vertrek vanuit hotel voor een architectuurwandeling (4 km) in Kop-van-Zuid, een nieuwe wijk in R’dam, op de zuidoever van de Nieuwe Maas tegenover het centrum van de stad. We bekijken er spectaculaire hoogbouw naast historische pakhuizen. Wie van architectuur houdt, kijkt op dit schiereiland zijn ogen uit. De beroemdste architecten ter wereld zetten hier gebouwen neer (Renzo Piano, Norman Foster, Rem Koolhaas…)

Om 11 uur rijden we met de bus naar Leiden waar we om 12.15 uur samen lunchen in ‘de Waag’, het gezelligste restaurant van Leiden.

Om 14.15 uur vertrekken we voor een stadswandeling (4 km) ‘Vlamingen in Leiden’. Weten jullie dat in het  totaal 65.000 Vlamingen naar Leiden uitweken? In geen enkele stad in het Noorden zijn ooit zoveel Vlamingen neergestreken. Hoe dat komt, zullen onze lokale stadsgidsen jullie vertellen.

Om 17 uur vertrekt onze bus richting Brugge waar we rond 20 uur zullen aankomen.

Zie www.waagleiden.nl

 

Voor de lunch hebben we in typische restaurants gereserveerd. ‘s Avonds dineren we telkens in het hotel. De drank aan tafel in het hotel (½ fles wijn per persoon + water) is inbegrepen. Bij de lunch in het Oude Tolhuys is water, melk en koffie inbegrepen.

 

Wandelingen kunnen soms ingekort worden zoals de wandeling in Rotterdam op de eerste dag. Wie dat wil, kan een wandeling overslaan en met de bus naar het eindpunt meerijden.

 

Richtprijs: € 499,- p.p. all-in (busreis, hotel, alle maaltijden behalve de lunch op dag 1, drank aan tafel behalve in De Waag, alle bezoeken, gidsen, een programmaboekje pp) op basis van een tweepersoonskamer. Meerprijs voor éénpersoonskamer: € 100,-.

Een annulerings- en bijstandsverzekering is niet inbegrepen in de prijs.

Vervoer: luxe autocar Sercu (Roeselare)

Hotel: Bilderberg Parkhotel, Westersingel, 70, 3015 LB Rotterdam

Reservatie: inschrijven kan vanaf vandaag tot uiterlijk 25 februari door overschrijving van het voorschot van € 250,- per persoon op rekening BE49 4700 2621 4171 (KREDBEBB) van
VVA - Regio Brugge met vermelding ‘Rotterdam’.

Zowel de bus als ons hotel bieden slechts plaats voor vijftig personen. Het hotel vraagt het juiste aantal kamers door te geven tegen eind februari.

Wil je er dus zeker bij zijn, schrijf dan zo vlug mogelijk in!