18/10/2019 De wereld ontrafeld

 

Vrijdag 18 oktober 2019 om 20.00 uur

Abdij Zevenkerken, Gregoriuszaal,

Zevenkerken 4, 8200 Sint-Andries

 Prof. Dr. Jonathan Holslag

De wereldorde ontrafeld

Het einde van de Amerikaanse dominantie en de nieuwe anarchie

De tijd dat Europa onder de paraplu van de Verenigde Staten kon schuilen, is voorbij.
Allianties verliezen aan belang en er is een machtskentering aan de gang. Nieuwe spelers komen op. Tekent zich een nieuwe wereldorde af? Wat betekent dit voor de internationale en voor de Belgische samenleving en welke fenomenen spelen mee? Komt de welvaart onder druk?

 

Prof. Dr. Jonathan Holslag zal het in deze lezing hebben over de verschuiving van de macht en de risico’s die daarmee gepaard gaan.

 

Prof. Dr. Jonathan Holslag is politicoloog en professor internationale betrekkingen aan de VUB. Tevens is hij gastdocent aan verschillende buitenlandse universiteiten en werkt hij mee aan de opleiding van hoge militairen voor de NAVO. Hij staat aan het hoofd van het Brussels Institute of Contemporary China Studies (BICCS). Zijn onderzoeksgebied behelst China's economische, politieke en militaire ontwikkelingen, de geopolitieke context binnen het Aziatisch continent, de relaties van China met Afrika en het partnership met Europa. Hij schrijft columns voor Belgische en internationale bladen. Zijn publicaties worden besproken in internationale vaktijdschriften en nieuwsmedia. Recent schreef hij ‘Vrede en oorlog: een wereldgeschiedenis’ (2018).

De lezing gaat uitzonderlijk door in de Gregoriuszaal van de Abdij Zevenkerken te Sint-Andries.

Wie na de voordracht nog wil nakaarten, kan terecht in Gasthof Heidelberg, Torhoutsesteenweg 26 te Loppem. Met de auto is dit maar op enkele minuten rijden van de abdij Zevenkerken. Parkeren doe je best in de Heidelbergstraat.