Woordje van onze voorzitter

Woordje van onze voorzitter

Beste VVA-vrienden,

Het programma, met de voordrachten die onze vereniging presenteert, bevat heel wat controversiële punten: de rol van de massamedia, de toekomst van het toerisme in Brugge, de klimaatverandering, de migratie. Het is goed dat er gedebatteerd wordt; dat houdt ons wakker en een stevig aambeeld vreest de hamer niet. Jaknikkers en hovelingen leiden een saai leven en er is geen vrijheid zonder tegenspraak.

Maar er zijn ook lieden wier onverwoestbare originaliteit daarin bestaat, dat ze zich toeleggen op tegenspreken. Zo'n houding kan een rem zetten op ons handelen. 'Als de trompet een onherkenbaar signaal geeft, wie zal zich dan gereed maken voor de strijd?' vermaant Paulus de Corinthiërs.

Twijfelen of handelen? Dit dilemma zal de VVA niet oplossen, maar haar werking kan ons wel beter met die tweestrijd doen omgaan.

Samen met het rijke aanbod aan ontspanning, verhoogt de VVA zo onze zin in het leven. We zullen orgelmuziek beluisteren, bier proeven, in het spoor treden van een cabaretier en naar Frankenland trekken.

Om al deze redenen nodigen wij jullie graag uit om ook dit academiejaar een gulzige keuze te maken uitg het twintigtal activiteiten die wij jullie voorschotelen.

         

Bruno Comer
Voorzitter

top